ادامه روانشناسی قسمت وراثت
ادامه وراثت:
دوقلوهای همانند پیش از تولد هم در محیط های مشابهی زندگی می کنند در داخل رحم مادر و ازین بابت ممکن است محیط پیش از تولد نیز روی آنها تاثیر بگذارد.
دوقلوهای نا همانند در آمنیون های مجزا(مشیمیه جنین)پرورش می یابند و بنابراین موادغذایی که ازطریق خون برای آنها تامین می شود بصورت مجزاست.و اغلب دوقلوهای همانند،دریم آمنیون رشد می کنند و بنابراین تامین مواد غذایی یکسان،سطح هورمون یکسان و غیره دارند.
فنیل کتونوریا:تغییردادن تاثیرات وراثت ازطریق رژیم غذایی
فنیل کتونوریا اختلال فطری است که اگر درمان نشود،به عقب ماندگی ذهنی منجر می شود.افرادی که دو کپی ازاین ژن نهفته دارندبه این بیماری مبتلا می شوند .کودک مبتلا هنگام مصرف مواد غذایی عادی ،فنیل آلانین را در مغز انباشته می کند و عقب مانده ذهنی می شود.و اگر از غذای با فنیل آلانین پایین استفاده کند ،می تواند از مغز محافظت کند.
بنابراین رژیم غذایی کنترل شده از اختلالی که ((تحت کنترل ژنتیک))است پیشگیری می کند.و این امرباعث امیدواری دراین زمینه می شود که شاید بتوان با پژوهش درباره ژنتیک،تاثیرات نامطلوب آنرا کنترل کنیم.
جنین و نوزاد:
اکثربچه هایی که هنگام تولد کم وزن هستند ،بعدها درزندگی،مستعد مشکلات جسمانی و رفتاری می باشند.بسیاری ازین بچه ها از مادرانی به دنیا آمده اند که سوء تغذیه داشته اند،داروای غیرمجاز مصرف کرده اند،یا مراقب کافی نداشته اند.پس مراقب دوران بارداری بسیار حایز اهمیت می باشد.هرچه مادر هنگام حاملگی الکل بیشتری مصرف کند ،فرزند او بیشتر دچار اختلالهایی در رشد سر و بدن می شود و به این بیماری ،نشانگان الکل جنینی می گویند.مثل فاصله زیاد بین چشم ها.
و مادرانی که هنگام بارداری سیگار می کشند ،فرزندان آنها مخصوصا پسرها،دچار اختلال سلوک می شوند.اختلال سلوک با مشکلات انضباطی در خانه و مدرسه و حتی احتمال رفتار تبهکارانه در بزرگسالی مشخص می شود.نوزادان به برخی از طرح های دیداری ،طولانی تر از طرح های دیگر خیره می شوند .نوزادان به صدای مکرر خو می گیرند اما به صدای اندکی متفاوت خوگیری زدایی می شوندو این تفاوت را تشخیص می دهند.نوزادان در صورتیکه شیوه مکیدن خاصی صدای ضبط شده ای را روشن کند،میزان مکیدن خودرا تغییر می دهند.